Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε για τα Αμυγδαλωτά με λεμόνι

  • 800 γραμμάρια φλούδα από λεμόνι
  • 800 γραμμάρια λευκή αμιγδαλόψυχα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Πως φτιάχνονται τα Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και βγάζουμε τη φλούδα τους << δεν χρειάζεται να κόψουμε λεπτές τις φλούδες>>. Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να τις σκεπάσει δηλαδή και τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια χύνουμε τα νερά για να φύγει η πικρίλα από το λεμόνι. Τις ξεπλένουμε όπως είναι μέσα σε ένα σουρωτήρι πολύ καλά με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μας τα 800 γραμμάρια κρυσταλλικής ζάχαρης και ένα φλιτζάνι με νερό. Ρίχνουμε και τις φλούδες μέσα και τα βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού βγάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και τα αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να κρυώσουν και σουρώνουμε το ζουμί στο στραγγιστήρι.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά. Μέχρι να γίνει όλη η διαδικασία εμείς στο μπλέντερ τρίβουμε πολύ καλά την αμυγδαλόψιχα και τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη. Το ίδιο κάνουμε και με τις φλούδες του λεμονιού δηλαδή τις λιώνουμε στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε και αυτά στην ίδια λεκάνη. Ανακατευτούμε πολύ καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας κάνοντας τα στρογγυλές μπαλίτσες. Εάν θέλουμε έχουμε δίπλα μας ένα πιάτο με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βουτάμε μέσα. Βγαίνουν περίπου στα 130 με 165 κομμάτια.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh