Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες

Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες

Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες

Τι χρειαζόμαστε για το Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες

  • 3 κουτιά μπισκότα τύπου μιράντα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστακής
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο κουτί πραλίνα φουντουκιού
  • 6 με 7 σακουλάκια μαρτίζες

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα Μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα

Πως φτιάχνεται το Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες

Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 2 με 3 λεπτά μέχρι να πήξουν τα υλικά μας. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο γάλα για να βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας και στη συνέχεια σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί η βάση του πυρέξ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τη κρέμα μας που έχουμε φτιάξει από πριν και τη στρώνουμε να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα μας. Παίρνουμε την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε σκορπισμένη πάνω από τη κρέμα.

Στο μεταξύ έχουμε κόψει τις μαρτίζες στο κέντρο ακριβώς και τα έχουμε τοποθετήσει σε ένα πιάτο δίπλα μας. Προσθέτουμε κομματάκια μαιτίζερς πάνω από τη πραλίνα φουντουκιού και στη συνέχεια βρέχουμε πάλι τα μπισκότα μέσα στο γάλα κάνοντας πάλι την ίδια διαδικασία << δηλαδή να κάνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, πραλίνα φουντουκιού>>. Αφού τα έχουμε στρώσει ομοιόμορφα και έχουμε τελειώσει και τις δύο στρώσεις διακοσμούμε με τα υπόλοιπα ολόκληρα όμως τις μαρτίζες το γλυκό μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε ραντιστά πραλίνα φουντουκιού. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 60 με 120 λεπτά.

Μπορούμε να το σερβίρουμε μόνο του ή με μπάλες παγωτού.

 

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh