Διαφορετική τούρτα τόνου

Διαφορετική τούρτα τόνου

Διαφορετική τούρτα τόνου

Τι χρειαζόμαστε για την Διαφορετική τούρτα τόνου

  • 16-20 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κουτάκια τόνους στο νερό
  • 2 καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουτί μαγιονέζα
  • λίγο πιπέρι

Έδω μπορείτε να διαβάσετε τα Μανιτάρια ογκρατέν με κίτρινα τυριά

Πως φτιάχνετε η Διαφορετική τούρτα τόνου

Καταρχάς ανοίγουμε τους τόνους και στραγγίζουμε το νεράκι που έχει μέσα πάρα πολύ καλά, το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα καρότα και με τον τρίφτη από το ψιλό μέρος. Τρίβουμε τα καρότα μέσα στον τόνο, παίρνουμε την μαγιονέζα και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τον τόνο και το καρότο τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι που να γίνουν όλα ένα ενιαίο μείγμα. Παίρνουμε της φετούλες το ψωμί και με το μαχαίρι η με ένα μικρο κουταλάκι του γλυκού, παίρνουνε ακριβώς την ποσότητα που μας βγαίνει πάνω στο κουτάλι και απλώνουμε με το μαχαίρι ομοιόμορφα στη κάθε μας φέτα.

Τοποθετούμε στην κάθε φέτα ψωμιού που φτιάχνουμε σε πιατέλα που χωράει ακριβώς 4 φέτες ψωμιού του τοστ. <<Προσέχουμε να μην καβαλάει η μια πάνω στην άλλη γιατί δεν θα μας δώσει το σχήμα που θέλουμε>>. Καθαρίζουμε λωρίδα πάρα λωρίδα το αγγούρι δηλαδή θέλουμε να μείνει λίγη από την πράσινη φλύδα απάνω στο αγγούρι. Με τον κοφτή του λάχανου κόβουμε το αγγούρι σε ψιλές  φέτες. Στις φέτες που έχουμε αλείψει είδη βάζουμε 2-3 φέτες από το αγγούρι που έχουμε κόψει σε κάθε φέτα ψωμιού και συνεχίζουμε τη ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.

Αφού τελειώσουμε με όλες τις φέτες του ψωμιού ακουμπάμε την μια πάνω από την άλλη με ενδιάμεσα πάντα το αγγουράκι. Όταν τελειώσουμε την υπόλοιπη γέμιση που μας έχει μείνει την πασαλείψουμε από πάνω από τις φετούλες με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια τους, με ένα μαχαιράκι παίρνουμε μαγιονέζα να καλύψουμε τα πλαϊνά, βάζουμε τόση όση χρειάζεται για να καλυφθεί τα πλαϊνά της τούρτας μας και κάλαμε το αγγουράκι που μας έχει μείνει γύρω από τα πλαϊνά,όσο αγγουράκι μας περισσέψει το διακοσμούμε από πάνω, η τούρτα μας είναι έτοιμη αφού την αφήσουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh