Φάβα

Φάβα

Φάβα

Τι χρειαζόμαστε για την Φάβα

  • μισό κιλό φάβα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Σουφλέ με διάφορα λαχανικά

Πως φτιάχνεται η Φάβα

Σε μία λεκάνη πλένουμε καλά την φάβα δύο με τρεις φορές για να φύγει η κόλλα και να καθαρίσει καλά. Βάζουμε 2 κιλά νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέσα το φαγητό μας χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Την αφήνουμε και βράζει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφού βράσει 20 λεπτά χύνουμε σε ένα τρυπητό τα νερά μαζί με το φαγητό μας. Την ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και μετά την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ένα κιλό νερό αυτή τη φορά.

Βάζουμε δυο κρεμμύδια που έχουμε χαράξει στα 4. Ρίχνουμε λίγο λάδι περίπου στο μισό ποτήρι του κρασιού και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα της τα νερά. Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά την αλέθουμε με το μπλέντερ για να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μόλις κρυώσει προσθέτοντας λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι από πάνω.

Σημείωση: Μπορούμε να διατηρήσουμε το φαγητό μας στο ψυγείο σε τάπερ  κλεισμένο αεροστεγώς για περίπου 2 με 3 μέρες. Δεν μπορεί να κρατηθεί παραπάνω το φαγητό αυτό.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh