Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Τι χρειαζόμαστε για το Γλυκό του κουταλιού κεράσι

  • 2 1/2 κιλά κεράσια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1/4 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών

Πως φτιάχνεται το Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Πλένουμε τα κεράσια πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια με μια βελόνα ή χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή αν δεν έχουμε αυτό με μια φουρκέτα ή ένα τσιμπιδάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κεράσια που έχουμε βγάλει το κουκούτσι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη. Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες.

Όταν περάσουν οι 12 ώρες βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κεράσια με τη ζάχαρη που είχαμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην κολλήσει για αυτό ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό.
Αφήνουμε το γλυκό να βράσει για 30 με 45 λεπτά περίπου. Όσο βράζει το γλυκό δημιουργείται αφρός και πρέπει να το ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι, αυτό σημαίνει ότι το γλυκό μας είναι έτοιμο εφόσον το σιρόπι μας έχει δέσει. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα και αεροστεγή βάζα.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh