Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Τι χρειαζόμαστε για το Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

  • 1 κιλό φλούδες από χοντρά λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Γλυκό του κουταλιού κίτρο

Πως φτιάχνεται το Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Διαλέγουμε μεγάλα και χοντρά λεμόνια. Στη συνέχεια τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε ελαφρά στο τρίφτη γύρω γύρω για να τριφτή λίγο η φλούδα τους. Χωρίζουμε και αφαιρούμε τη ψίχα από τη φλούδα <<γιατί τη φλούδα χρειαζόμαστε>>.  Κόβουμε τις φλούδες στο μάκρος χοντρές όσο ο δείκτης  του χεριού μας, τις κάνουμε ρολό και με μία χοντρή κλωστή και βελόνα τις περνάμε για να φτιάξουμε κάτι σαν κομπολόι. Στο τέλος δένουμε τη κλωστή που έχουμε περάσει τις φλούδες ρολό έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν. Στη συνέχεια και αφού έχουμε τελειώσει όλο το ρολάρισμα με τη κλωστή και τη βελόνα βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τις βάζουμε να βράσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Χύνουμε τα νερά που έχουν βράσει με το γλυκό μας και  ξεπλένουμε τις φλούδες με κρύο νερό. Στη συνέχεια  βάζουμε πάλι τις φλούδες μέσα στη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι με νερό. Τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι μας.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh