Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

 

Τι χρειαζόμαστε για τα Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

  • 1 καρτέλα αυγά
  • 2 βαφές αυγών κόκκινες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι

 Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τo Σπιτικό κλαμπ σάντουιτς με ζαμπόν και μπέικον

Πως φτιάχνονται τα Κόκκινα Πασχαλινά αυγά

Σε μία κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε νερό να βράσει περίπου 4 με 6 ποτήρια σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό μας ρίχνουμε το αλάτι και τα 2 φακελάκια της βαφής των αυγών. Όταν ξαναπάρει βράση προσθέτουμε και το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει την μπογιά μας για περίπου 4 με 6 λεπτά. Στο μεταξύ πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία για το βάψιμο των αυγών έχουμε βγάλει τα αυγά μας από το ψυγείο και τα έχουμε τοποθετήσει σε μια μεγάλη λεκάνη που την γεμίζουμε με νερό. Όταν λοιπόν είναι έτοιμη η μπογιά μας με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα αυγά δύο δύο και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα με την βαφή. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι που να γεμίσει η βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να βράσουν << εάν τα θέλουμε μελάτα 2,5 λεπτά ενώ εάν τα θέλουμε σφιχτά 7 με 8 λεπτά>>.

Στην συνέχεια τα βγάζουμε με πολλή προσοχή από την κατσαρόλα πάλι με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σε ένα πανάκι ή με μπόλικο μπαμπάκι βάζουμε λάδι και τα περνάμε για να γυαλίσουν. Τα βάζουμε σε καλαθάκι για να τα έχουμε έτοιμα στο Πασχαλινό τραπέζι.

Σημείωση: Τα κόκκινα αυγά του Πάσχα αποτελούν έθιμο για τη χώρα μας το βάψιμο και το τσούγκρισμα στο Πασχαλινό τραπέζι. Τα βάφουμε συνήθως κατά το έθιμο της Μεγάλη Πέμπτη.

 

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh