Κοκορέτσι σούβλας

Κοκορέτσι σούβλας

Κοκορέτσι σούβλας

 

Τι χρειαζόμαστε για το Κοκορέτσι σούβλας

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 1 κιλό περίπου έντερα
  • 1 επιπλέον συκώτι αρνί ή κατσίκι
  • καρδιά, σπλήνα, γλυκάδια αρνίσια με το πάχος τους
  • ρίγανη
  • ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Αρνάκι κοκκινιστό με κόκκινο κρασί και κανέλα

Πως φτιάχνεται το Κοκορέτσι σούβλας

Σε μία λεκάνη αρκετά μεγάλη βάζουμε τα έντερα τα πλένουμε καλά με πολλά νερά και με ένα καλαμάκι τα γυρίζουμε το μέσα έξω. Πλένουμε καλά με χοντρό αλάτι και λίγο ξύδι. Τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν. Πλένουμε επίσης πολύ καλά και όλα τα υπόλοιπα εντόσθια και τα κόβουμε σε κομμάτια αρκετά μεγάλα. Τα βάζουμε και αυτά σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν καλά. Ρίχνουμε όλα τα εντόσθια μέσα σε μία λεκάνη και τους βάζουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού.

Στην συνέχεια παίρνουμε την σούβλα και  βάζουμε τα κομμάτια με σειρά δηλαδή, 2 κομμάτια συκώτι, 1 πνευμόνι, 1 καρδιά, 1 σπλήνα, πάχος και 1 γλυκάδι και συνεχίζουμε ξανά με την ίδια σειρά μέχρι που να τελειώσουν όλα τα υλικά. Για να βάλουμε τα έντερα τρυπάμε την άκρη των εντέρων στην σούβλα για να μαγκώσει και αρχίζουμε να γυρνάμε  την σούβλα μέχρι που να τυλίξουμε όλα τα έντερα και να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από την συκωταριά. Όταν τελειώσουμε την διαδικασία αυτή ψήνουμε το κοκορέτσι σε κάρβουνα σχεδόν χωνεμένα <<θράκα που λέμε>> ή σε ηλεκτρική ψησταριά.

Σημείωση: Εάν φτιάξουμε το κοκορέτσι μας από την προηγούμενη μέρα μπορούμε να το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο τυλιγμένο καλά και να το βάλουμε ανάποδα με την μύτη δηλαδή προς τα κάτω τη σούβλα για να στραγγίξει. Όμως την επόμενη μέρα που θα το ψήσουμε θα πρέπει να το αλείβουμε σε συχνά διαστήματα με ένα πινελάκι καθώς το ψήνουμε με το λαδολέμονο, το αλάτι, το πιπέρι, και τη ρίγανη.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh