Κουλουράκια σμυρνέικα

Κουλουράκια σμυρνέικα

Κουλουράκια σμυρνέικα

 

Τι χρειαζόμαστε για τα Κουλουράκια σμυρνέικα

  • 4 κιλά αλεύρι
  • 20 αυγά
  • 60 γραμμάρια αμμωνία
  • μισό κιλό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 βανίλιες
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 κιλό και 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

Εδώ μπορείτε να διαβάστε για τα Κουλούρια βανίλιας

 

Πως φτιάχνονται τα Κουλουράκια σμυρνέικα

Σε μία λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Στη συνέχεια σπάμε τα 18 αυγά σε μία άλλη λεκάνη τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις βανίλιες. Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το γάλα, <<τόσο ώστε να αντέχει το μικρό μας δάχτυλο>>. Πάνω από τη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά κρατάμε τη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι το γάλα ρίχνουμε μέσα στο γάλα την αμμωνία. Προσθέτουμε και αυτό μέσα στα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Πρέπει τα υλικά μας όλα να ανακατευτούν πολύ καλά όλα μαζί. Στο τέλος βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι ,<<Μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω αλεύρι από 4 κιλά ή μπορεί και λιγότερο>>. 

Η ζύμη μας πρέπει να βγει λεία και απαλή. Στη συνέχεια παίρνουμε κομματάκια και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να ανοίξουμε ένα φύλλο με το πλάστη σε μέγεθος ενός μικρού δαχτύλου και να τα κάνουμε σε διάφορα σχήματα. Βάζουμε στη πλατφόρμα του φούρνου λαδόκολλα, τα τοποθετούμε πάνω με αρκετά μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο γιατί στο φούρνο ψήνοντας τα θα φουσκώσουν για να μην μας κολλήσουν.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα δύο αυγά με λίγο νερό και με ένα πινελάκι πασαλείβουμε τα κουλουράκια μας όπως τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω <<ο φούρνος μας πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος>>.

Σημείωση: Η συνταγή αυτή για τα Κουλουράκια σμυρνέικα είναι τα υλικά που δίνουμε για μεγάλη δόση, που βγαίνουν δηλαδή περίπου τα 5,5 με 6 κιλά κουλούρια. Εάν θέλουμε να κάνουμε λιγότερα χρησιμοποιούμε μισή δόση δηλαδή ακριβώς τα μισά υλικά.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh