Σπιροτό ρύζι με μανιτάρια

Σπιροτό ρύζι με μανιτάρια

Σπιροτό ρύζι με μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε για το Σπιροτό ρύζι με μανιτάρια

  • 100 γραμμάρια μανιτάρια <<φρέσκα ή κονσέρβα>>
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα Κεφτεδάκια λαχανικών

Πως φτιάχνεται το Σπιροτό ρύζι με μανιτάρια

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι για να σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει. Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φετούλες ψιλές και τα βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι. Κρατάμε σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα μας για το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και προσθέτουμε μέσα και τα μανιτάρια για να σοταριστούν και αυτά μαζί για λίγα λεπτά. Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί. Όταν γίνει αυτό βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό <<χρησιμοποιούμε το ίδιο φλιτζάνι για μετρητή σε όλα τα υλικά μας>>. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι. Κρατάμε πάντα το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ελαφρά το ρύζι μας και είναι έτοιμο σε περίπου 10 με 15 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα που είπαμε για να βράσει το φαγητό σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα. Κλείνουμε με το καπάκι ώστε να απορροφηθούν οι ατμοί και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Σημείωση: Το σπιροτό ρύζι με τα μανιτάρια αποτελεί νηστίσιμο φαγητό αλλά όταν σερβίρουμε και δεν νηστεύουμε μπορούμε να το συνοδέψουμε με τριμμένο τυρί.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh