Σπιτικές κρέπες

Σπιτικές κρέπες

Σπιτικές κρέπες

Τι χρειαζόμαστε για τις Σπιτικές κρέπες

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο ή λάδι

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τους Λαγγίτες

Πως φτιάχνονται οι Σπιτικές κρέπες

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα 2 αυγά, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα 2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο ή λάδι και τα χτυπάμε πολύ καλά για να γίνουν ένα ενιαίοι μείγμα. Στην συνέχεια  σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ότι μέγεθος έχουμε μεγάλο ή μικρό το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μια ποσότητα ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του αντικολλήτικου τηγανιού. <<Δεν χρησιμοποιούμε για κανένα λόγο πιρούνι>>. 

Αφήνουμε την κρέπα μας να ψηθεί από την μια μεριά και με μια σπάτουλα την γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Η κρέπα μας είναι έτοιμη μόλις έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές. Με το μείγμα αυτό μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλές κρέπες που μπορούμε αν δεν τις χρειαζόμαστε όλες να τις διπλώσουμε μια μια σε μεμβράνη και να τις βάλουμε στην κατάψυξη και όταν τις χρειαστούμε πάλι απλά να τις βγάλουμε για να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Τις κρέπες μας μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για γλυκά ή αλμυρά εδέσματα και όταν τις γεμίσουμε διπλώνουμε τις κρέπες μας τριγωνικά.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh