Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τα πιτάκια του τεμπέλη

Τι χρειάζονται Τα πιτάκια του τεμπέλη

  • 1 φύλλο κρούστας για 14 με 16 κομμάτια
  • 250 γρ. φέτα
  • 16 φέτες παστουρμά ή 16 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη Τυροσαλάτα με σκόρδο

Πως φτιάχνονται Τα πιτάκια του τεμπέλη

Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση όπως είναι στρογγυλό. Στην συνέχεια κόβουμε την φέτα ψιλά κομμάτια τετραγωνισμένα. Σε ένα πιάτο τρίβουμε τις πιπεριές στον τρίφτη και έχουμε δίπλα μας τον παστουρμά . Ανοίγουμε το φύλλο πάνω στο τραπέζι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι φέτα ½-1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά από αυτήν που έχουμε τρίψει και μία φέτα παστουρμά.

Διπλώνουμε τις δυο άκρες προς το εσωτερικό του φύλλο και στην συνέχεια παίρνουμε την άκρη και διπλώνουμε το πιτάκι προς τα πάνω. Εν το μεταξύ έχουμε βάλουμε 2 περίπου δάχτυλα ηλιέλαιο στο τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε μέσα τα πιτάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Όταν τηγανιστούν έχουμε στρώσει σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τα πιτάκια επάνω. Σερβίρεται με λεμόνι.

Σημείωση: Τα πιτάκια μας μπορούμε να τα σερβίρουμε σε κάθε τραπέζι και ως επί το πλείστον όταν έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να προσφέρουμε ούζο ή τσίπουρο. Αποτελεί έναν μεζέ που γίνεται εύκολα. 

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh