Τηγανιτά καλαμαράκια

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Τηγανιτά καλαμαράκια

Τηγανιτά καλαμαράκια

Τι χρειαζόμαστε για τα Τηγανιτά καλαμαράκια

  • 1 κιλό καλαμαράκια μικρά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • λεμόνια

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Χταπόδι βραστό κρασάτο

Πως φτιάχνονται τα Τηγανιτά καλαμαράκια

Αρχικά πλένουμε καλά τα καλαμάρια με άφθονο νερό για να φύγουν τα μελάνια. Στην συνέχεια τα σχίζουμε για να αφαιρέσουμε τα έντερα και το κοκκαλάκι που έχει στην μέση της σακούλας. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό για να φύγουν όλα τους τα νερά. Χωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα και βγάζουμε τα μάτια από τα πλοκάμια. <<Τα μάτια πρέπει να βγουν γιατί πετάνε πολύ στο τηγάνι και υπάρχει κίνδυνος να καούμε με το λάδι>>.

Πλένουμε και αυτά πολύ καλά και τα βάζουμε να στραγγίξουν τα νερά τους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε πρώτα τις λωρίδες που έχουμε κόψει της κουκούλας και τηγανίζουμε από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με τα πλοκάμια όμως εδώ πρέπει να χαμηλώσουμε την φωτιά γιατί τα πλοκάμια αργούν περισσότερο να ψηθούν επειδή είναι ποιο σκληρά. Τοποθετούμε όλα τα καλαμάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε με λεμόνι και αλάτι.

Σημείωση: Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό σαν συνοδεία και με αλλά φαγητά η μεζεδάκια