Τυροπιτάκια τηγανιτά

Τυροπιτάκια τηγανιτά

Τυροπιτάκια τηγανιτά

Τι χρειάζονται τα Τυροπιτάκια τηγανιτά

  • 400 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα ή 150 γρ. φέτα
  • 1 φύλο κρούστας ή σφολιάτας
  • 5 κρεμμύδια μέτρια
  • Μπόλικο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Και λάδι για τηγάνισμα

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη Σαλάτα με κρέας

Πως φτιάχνονται τα Τυροπιτάκια τηγανιτά

Σε μία λεκανίτσα τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά για να φύγει όλο το ζουμί τους. Στην συνέχεια τρίβουμε την φέτα και αυτή στον τρίφτη πάντα από το χοντρό μέρος ή την γραβιέρα. Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. <<Με προσοχή το αλάτι που θα βάλουμε γιατί έχουμε το τυρί το οποίο είναι ήδη αλμυρό>>. Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Πέρνουμε το φύλλο της κρούστας ή της σφολιάτας και το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει και την βάζουμε στις λωρίδες του φύλλου που έχουμε κόψει.

Τυλίγουμε διαγώνια ή μισοφέγγαρα. Αν είναι σφολιάτα το φύλλο μας δεν χρησιμοποιούμε όλη την λωρίδα αλλά μόνο την μισή. <<Δηλαδή ή κάθε λωρίδα που έχουμε κόψει πρέπει να μας βγάλει δύο τυροπυτάκια στο περίπου>>.  Βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε πατώντας το με ένα πιρούνι στις άκρες. Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λάδι και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε μέσα με πολλή μεγάλη προσοχή τα τυροπιτάκια έτσι ώστε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο και χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο μισό για να μην μας αρπάξουν. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα τα τυροπητ’άκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε βάλει μπόλικο χαρτί για να απορροφήσει το λάδι. <<Δεν πρέπει για κανένα λόγο να τα πιέσουμε καθώς τηγανίζονται γιατί υπάρχει κίνδυνος εάν δεν τα έχουμε κλείσει σωστά να μας αδειάσει η γέμιση μέσα στο τηγάνι.>> Τα σερβίρουμε ζεστά ή ακόμα και κρύα σε συνοδεία με το φαγητό μας ή ακόμα και σαν σνακ για το ποτό μας.

Ad Blocker Βρέθηκε

Το website μας βγάζει όλα του τα έξοδα από μη ενοχλητικές διαφημίσεις . Παρακαλώ δείξτε την στήριξη σας σβήνοντας τον adblock.

Refresh